Davlumbaz Seçme Rehberi

14-06-2023 11:12
Davlumbaz Seçme Rehberi

Bosch Ankastre Davlumbaz Seçim Rehberi

 
Gün içinde yemek pişirme işlemine bağlı olarak farklı türden kokuların oluştuğu mutfaktaki havanın kalitesi, evin tamamına hâkim havanın kalitesiyle doğrudan ilişkili. Yemek pişirme sırasında oluşan kokular oluştuğu an giderilmezse ortamda uzun süre kalır ve birbirine karışan farklı yemek kokuları, yeterli havalandırma sağlanmaması durumunda rahatsız edici boyuta ulaşır.

Mutfaklarda havayı ferah ve temiz tutmak ancak gerekli donanıma sahip olmakla mümkün. Yüksek performanslı bir davlumbaz sadece mutfağın değil, evin tamamının havadar kalmasında rol oynayacaktır. Ada tipi ve duvar tipi Ankastre Davlumbaz çeşitleri, sundukları kendilerine özgü avantajlarla evinizin havasını sağlıklı ve solunabilir kılıyor.

Yemek pişirme sırasında havayı kirleten tek etken ortaya çıkan koku değil. Pişirme işlemiyle açığa çıkan atık ısı ve nem de havanın kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Davlumbazlar kokuyla birlikte atık ısı ve nemin ortamdan uzaklaştırılmasını sağlar. Dahası, pişirmenin başından itibaren açık tutulan davlumbaz atık ısı ve nemin oluşmasını engelleyecektir.

Davlumbaz Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

 
Satın alma aşamasında karar verilecek ilk konulardan biri ada tipi ya da duvar tipi davlumbaz arasında yapılacak seçimdir. Bu iki tip arasında verilecek kararı pişirme üniteniz belirleyecektir. Dört tarafı açık pişirme gruplarında ada tipi davlumbazlar kullanılırken, duvar tipi davlumbazlar duvara dayalı pişirme üniteleri için tasarlanmıştır.

Davlumbaz seçimini etkileyen önemli faktörlerin başında hava emiş gücü geliyor. Mutfağınızın büyüklüğü, hava emiş gücünü belirler. Geniş mutfaklar yüksek emiş gücüne sahip davlumbazları zorunlu kılmaktadır.

Kokunun giderilmesinde yüksek performans için emiş gücü yanında davlumbaz ölçüsü de önemli. Kullanacağınız davlumbazın emiş sağlayan yüzeyi, ocağın yüzeyiyle aynı genişlikte ya da ocaktan daha geniş olmalı.

Cihazı baca olmayan bir alanda kullanacaksanız karbon filtre opsiyonu sunan davlumbazları tercih etmelisiniz. Düzenli olarak temizlenmesi gereken filtrelerin kolay sökülüp takılabilir ve bulaşık makinesinde yıkanabilir özelliklerde olmasında fayda var.

Bosch Davlumbaz Modelleri yüksek performanslarıyla mutfaklara bahar tazeliği getirirken şık görüntüleriyle de dekorasyona uyum sağlıyor. Her mutfağın ihtiyaçları için farklı çözümler sunan Bosch davlumbazlar beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.